עוד על הקורס
הקורס יוקדש לעיון בדמותו של גדול הנביאים והמנהיגים שקמו לעם ישראל – משה רבנו.
ביחידה הראשונה נעסוק בצעדיו הראשונים של משה כאדם, כנביא וכמנהיג, החל בסיפור לידתו ונעוריו (שמות ב’), עבור במעמד הסנה (שמות ג’-ד’) ובשליחותו הראשונה לפרעה (שמות ה’) וכלה בחידוש השליחות של משה בפרשת וארא (שמות ו’). במהלך היחידה הזו נדגיש את צמיחתו של משה, את לבטיו, את כישלונותיו ואת הצלחותיו.
היחידה השנייה תוקדש למשה כשהוא בשיא כוחו כנביא וכמנהיג. נראה כיצד משה תופס עמדה של מתווך בין אלוהים לבין ישראל אחרי הבגידה הנוראה של חטא העגל ומוביל אותם, צעד אחר צעד, לחידושה של ברית סיני (שמות ל”ב-ל”ד). לבסוף נראה גם מה לא עלה בידיו של משה לתקן, ובאיזה אופן השתנה הקשר בין אלוהים לעם ישראל, למן הלוחות השניים ואילך.
היחידה השלישית תוקדש לעיון בתעלומת החטא והעונש של משה בסיפור מי-מריבה (במדבר כ’, א-יג). נראה כי את מה שאירע במי-מריבה, צריך לקרוא כסופו של סיפור ארוך על קרע הנהגתי בין משה ובין העם שמתחיל כבר בתחילת המסע לכנען (במדבר י”א). עוד נראה כי העונש שהוטל על משה קטן ממה שאפשר לחשוב, וכי יש בו גם יסודות של חמלה על המנהיג הוותיק – יסודות שמתבררים מתוך עיון בסיפורי הנהגת משה אחרי מי-מריבה.
היחידה הרביעית תוקדש לדמותו של משה כפי שהיא עולה מתוך הנאום הגדול שלו בספר דברים – נאום שנועד לגרום לכך שקולו ימשיך להדהד באוזני הדורות הבאים – וכך ימשיך משה להנהיג את העם גם אחרי מותו.
בסופו של מסענו הארוך, נבקש להעמיד תמונה חדשה, עמוקה ומורכבת יותר של משה, על כוחותיו המופלאים ועל חולשותיו, על חדוות הבחירה על ידי האל ועל הסבל שבשליחות הכפויה, על האהבה הגדולה לעם ועל הקושי שבהתמודדות עמו.